Elena Parapiru, Reacție adversă

Tempi pasatti

efect secundar 1

Tempi pasatti

Ştii, când merg la mare, merg de fapt la Constanţa. Iubesc neînchipuit oraşul ăsta şi pe oamenii lui, oameni cu priviri de lup.

Iar vara asta, acum o săptămână – exact o săptămână, că la ora ASTA eram pe terasă la McDonald’s, beam cafea la pahar mare şi Cola Zero -, am văzut ceva care în sfârşit mi-a vorbit.

În diagonală cu masa mea stătea un om gras. De fapt, un om îngrăşat. Îţi poţi da seama cine nu s-a născut gras, obez şi doar s-a făcut aşa: trăsăturile feţei nu sunt deformate complet, ar putea reveni la ce au fost, corpul fiinţei respective ţipă a disconfort, ceva exasperat îi iese din porii lărgiţi.

Ei, omul acesta, care venise cu fiică-sa la masă, era îngrăşat. Şi nu era trist. Dar avea o privire întoarsă înăuntrul lui, o privire care îl separa de toţi ceilalţi grăbiţi din jur. Indivizi grăbiţi. De mare, activităţi, delfinariu, mâncare, viaţă, să trăim repede vacanţa, să nu ne scape nimic.

Omul acela trăia înăuntrul lui. Şi până şi copilul lui îl lăsa în pace, deşi se cam plictisea – stătea cu picioarele lungite pe banca ovală, şi bâţâia încet din sandale. Iar taică-su asculta vorbele unei certe vechi, asculta cum era părăsit, asculta cum ce dădea el cândva şi era primit ca excepţional, acum nu mai era de nici un folos.

Şi poate mai avea pe el unghiile cu care îşi atinsese iubita. Şi bucăţi de piele sărutate de ea. Şi ochii plini de ei doi şi un dram de îmbrăţişare, rătăcită călduros şi umed într-o zi de iulie. Să te abandonezi şi să cazi apoi.

Nici măcar nu respira. Nici eu.

Elena Parapiru
Foto: Simona Andrei

efect secundar 4

efect secundar 3

efect secundar 2

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s